top of page

Enkelt og grovt matpakkebrød

Om du har liten tid, er nybegynner eller bare vil ha et veldig godt surdeigsbrød. Da er dette oppskriften for deg. Brødene blir saftige, luftige og med sprø skorpe.


Oppskriften er veldig lik en vanlig brødoppskrift. Istedenfor hevekurver, bruker jeg vanlige brødformer. Det er nesten ingen elting, noe som vil si at det er raskere å lage.

Oppskriften gir 2 brød. Jeg pleier ofte å doble oppskriften, da har jeg brød lenge! Brødene har en grovhet på ca 40%.


 

Ingredienser

  • 650 gram kaldt vann

  • 200 gram aktiv surdeigsstarter

  • 550 gram siktet hvetemel

  • 300 gram sammalt hvetemel, helst finmalt

  • 15 gram salt

Trinn 1 - bland deigen

Bruk kjøkkenmaskinen eller en store bakebolle til å rør vann og surdeigsstarter sammen. Tilsett melet og salt når det er få klumper igjen. Bland alt sammen til en jevn konsistens. Dekk til bollen med plast eller kjøkkenklede.


Du kan gjerne gjøre strekk og brett på deigen hver halvtime 1-2 ganger, men du må ikke. Dette trinnet gjør brødet litt luftigere. Se hvordan du gjør det HER


Trinn 2 - form brød

Dette trinnet gjøres enten rett etter ble laget, eller etter noen timer med heving.


Ta bakepapir i brødformene. Del deigen opp i to like store deler og legg i formene. Dekk til med plast eller kjøkkenklede


Trinn 3 - Heving og steking

Brødene skal heve til de har blitt ca. 75% større. Det tar gjerne mellom 3-8 timer, du må prøve deg frem. Men som hovedregel hever den raskere med høy temperatur enn lav.


Du kan velge å steke brødene samme dag, eller la de stå 10-24 timer i kjøleskapet før du steker. Heving på kald temperatur gir et mer smakfullt brød.


Varm opp ovnen til 225 grader. Snitt brødene med en kniv og stekes i ca 40 minutter eller til en kjernetemperatur på 98 grader.


Avkjøl før du begynner å skjære.

 

Jeg mener at surdeig er for alle, enden du er nybegynner eller har dårlig tid. Her har du en oppskrift som jeg er sikker på at du kan mestre😊

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page